Buat Duit Online Dengan Facebook Page

Buat Duit Online Dengan Facebook Page

Pernah dengar Facebook Page? Tak pernah? Bior betol..?

Anggap la korang tak pernah dengar apa tu Facebook Page, ia adalah satu laman yang boleh dicipta di facebook. Tak kira untuk tempat, produk, personaliti, perkhidmatan dan sebagainya. Kebanyakan penjual di Facebook menggunakan kelebihan Facebook Page ini untuk menjual dan mempromosi barang mereka.


Apa yang bagusnya Facebook Page nih? Macamana boleh buat duit online dengan facebook page ni? Bagus dia macam kat bawah ni la lebih kurang...

1. Kelihatan lebih profesional
2. Korang boleh berlindung di sebalik page tu, komen dan like sebagai page
3. Tidak menganggu privacy Facebook peribadi korang
4. Tidak hilang kawan - takde la sape2 yang nak unfriend sbb menyampah dengan korang punya status tak henti-henti promote barang.. tag nama dorg plak tu..
5. Ada function insight dimana korang boleh perhati dari mana orang datang ke page korang, (kena ada 30 like sekurang-kurangnya)

banyak lagi.. cer pikir..

Ni contoh satu page yang agak simple yang aku siapkan tak sampai suku jam. Cer like page Fasih Quran Facebook Page

Macamana nak buat? Cukup senang.. dalam masa 10 minit korang dah boleh siapkan dan mula buat duit online dengan Facebook Page.

1. Bukak link https://www.facebook.com/pages/create/ 

2. Akan kuar option berikut; local business, company, brand, artist, entertainment, cause of community... korang pilih mana yang sesuai dengan page yang korang nak buat, masukkan detail yang dia mintak.. nama tu kena sesuai.. jangan mencarut, jangan ada kena mengena dengan trade mark orang lain

3. Selepas agree dengan term dia, akan ada proses kemasukan data, gambar, promote (promote ni korang boleh skip)

4. Dah siap.. Lepas tu boleh la touch up masukkan cover..



5. Lepas dah siap touch up.. post la 2 3 benda dalam page tu sebelum korang invite member-member korang yang beribu2 tu untuk like page baru korang.

Bila page dah ada 20 like, baru orang boleh search dengan search bar di facebook tu.

Ok, selamat mencuba... kalau dah berjaya buat, letak link page korang kat ruangan komen bawah ni.. kalau sempat aku like..

Selamat buat duit online dengan facebook page

copyright buat duit online

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online